WDRAŻANIE SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA
JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCIOWYM
Jednym z bardziej specyficznych systemów jakości jest HACCP wdrażany przez przedsiębiorstwa zajmujące się produkcją, magazynowaniem, dystrybucją i sprzedażą artykułów żywnościowych. W momencie wejścia do Unii Europejskiej wszystkie tego rodzaju przedsiębiorstwa będzie obowiązywał przepis o konieczności uzyskania odpowiednich certyfikatów oraz oparcia swoich działań projakościowych na wymaganiach :
- Systemu HACCP
- Kodeksu GHP - Kodeksu Dobrej Praktyki Higienicznej
- Kodeksu GMP - Kodeksu Dobrej Praktyki Produkcyjnej
- Normy ISO 9001:2000
Centrum Jakości świadczy usługi z zakresu:
- Konsultingu, szkoleń oraz wdrożenia Systemu HACCP, normy ISO 9001:2000 lub integracji obu tych systemów
- Podnoszenia kwalifikacji personelu w zakresie GMP, HACCP, ISO i TQM
- Przygotowania przedsiębiorstw do uzyskania certyfikatu lub obligatoryjnej weryfikacji zgodności z wymaganiami ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia