PROGRAM SZKOLENIA AUDITOR WEWNĘTRZNY HACCP

CEL: - Przekazanie praktycznej wiedzy i umiejętności w zakresie przygotowania pracowników do prowadzenia oraz zarządzania programami auditów wewnętrznych HACCP. Szkolenie przygotowuje również do rozpoczęcia prac związanych z wdrażaniem sytemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP.

PROGRAM KURSU:

  1. Podstawy prawne GMP i GHP2.
  2. Podstawy prawne HACCP.
  3. Podstawowe wymagania techniczne i higieniczne w sektorze żywnościowym (GMP-GHP).
  4. Podstawowe pojęcia, definicje i zasady systemu HACCP.
  5. Zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne w produkcji żywności.
  6. Zasady systemu HACCP.
  7. Etapy wprowadzania systemu HACCP - praktyczne podejście - przykłady.
  8. Techniki auditowania zgodne z wymaganiami norm ISO 9000 i ISO 10011
  9. Cykl auditu
  10. Planowanie auditu
  11. Obowiązki i kompetencje auditora
  12. Działania przed auditem
  13. Techniki wywiadu i sposoby komunikacji
  14. Przygotowanie auditu - ćwiczenia
  15. Audit dostawcy - przeprowadzenie symulowanego badania auditowego
  16. Końcowe ćwiczenia. Sporządzenie raportów z auditu
  17. Egzamin końcowy

WYKŁADOWCA: - Nasi wykładowcy to grono wyspecjalizowanych fachowców z dziedziny zarządzania bezpieczeństwem żywnościowym oraz zarządzania jakością z wieloletnią praktyką i ogromnym doświadczeniem zawodowym.

RODZAJ SZKOLENIA: Warsztaty i ćwiczenia podczas których uczestnicy w oparciu o zdobytą wiedzę będą przygotowywać i prowadzić audit jakości systemu HACCP.

MIEJSCE: - Bydgoszcz (Istnieje możliwość zorganizowania szkolenia u klienta -minimum 10 osób)

CZAS: - 16 godzin wykładowych (2 dni)

400 zł

Uczestnicy otrzymują: - komplet materiałów szkoleniowych,
zaświadczenie o ukończeniu kursu Centrum Jakości

KONTAKT: - Centrum Jakości
85-010 Bydgoszcz, ul.Dworcowa 8/3
Tel.:(052) 322 11 80, fax: (052) 322 47 92



Kujawsko-Pomorskie Centrum Jakości, e-mail:biuro@kpcj.pl
Copyright © Great Choice Group