PRAKTYCZNE WDRAŻANIE SYSTEMU HACCP W PRODUKCJI I OBROCIE ŻYWNOŚCIĄ

CEL: - Wprowadzenie pracowników branży spożywczej do systemu HACCP poprzez: przedstawienie podstaw prawnych wdrażania systemu, dokumentowanie i auditowanie, zarządzanie przedsięwzięciem oraz doskonalenie. Szkolenie przygotowuje do rozpoczęcia prac związanych z wdrażaniem sytemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP.

PROGRAM KURSU:

  1. Regulacje prawne z zakresie bezpieczeństwa żywnościowego w UE i Polsce
  2. Jakość żywności
  3. Podział zagrożeń zdrowotnych żywności
  4. Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP i GHP)
  5. Wstęp do HACCP
  6. Opracowanie dokumentacji HACCP
  7. Zidentyfikowanie i ocena zagrożeń jakości zdrowotnej
  8. Określenie CCP
  9. Określenie systemu monitoringu dla CCP
  10. Weryfikacja prawidłowości i skuteczności działań
  11. Audit systemu HACCP
  12. Program auditów

WYKŁADOWCA: - Nasi wykładowcy to grono wyspecjalizowanych fachowców z dziedziny zarządzania bezpieczeństwem żywnościowym oraz zarządzania jakością z wieloletnią praktyką i ogromnym doświadczeniem zawodowym.

RODZAJ SZKOLENIA:Zajęcia prowadzone są metodami aktywnymi i odbywają się w grupach (10 - 20 osobowych).

MIEJSCE: - Bydgoszcz (Istnieje możliwość zorganizowania szkolenia u klienta -minimum 10 osób)

CZAS: - 16 godzin wykładowych (2 dni)

400 zł

Uczestnicy otrzymują: - Komplet materiałów szkoleniowych, zaświadczenie o ukończeniu kursu Centrum Jakości

KONTAKT: - Centrum Jakości
85-010 Bydgoszcz, ul.Dworcowa 8/3
Tel.:(052) 322 11 80, fax: (052) 322 47 92



Kujawsko-Pomorskie Centrum Jakości, e-mail:biuro@kpcj.pl
Copyright © Great Choice Group